top of page

Tips voor een doeltreffende babymassage

Babymassage kan effectief zijn bij het verlichten van symptomen van koliek bij baby's. Het biedt verschillende voordelen: zachte massagebewegingen kunnen helpen bij het verplaatsen van vastzittend gas door het spijsverteringsstelsel van de baby, wat kan bijdragen aan verlichting van krampen en ongemak. :


Extra voordeel: versterk de band tussen ouder en baby


De massage kan een kalmerend effect hebben, waardoor de baby zich ontspannener voelt. Dat kan helpen om de frequentie en intensiteit van huilbuien te verminderen. Babymassage is bovendien ook een gelegenheid voor ouders om een sterke emotionele band met hun baby te vormen. Zowel voor de baby als de ouders kan een babymassage een heilzaam moment zijn. 


Zowel voor de baby als de ouders kan een babymassage een heilzaam moment zijn. 

Hoe masseer je de baby?


Maar: hoe doe je dat nu, een tengere, tere baby masseren? Het is belangrijk om een aantal richtlijnen te volgen bij het masseren van een baby met koliek:


Respecteer een zekere volgorde

Begin met de beentjes, masseer van de liezen naar de voeten. Maak fietsbewegingen met de benen en masseer de voeten. Masseer de armen en handen. Plaats je handen op de borst en strijk naar de zijkanten, maak daarna kruisbewegingen over de buik. Masseer de rug, maar alleen als de baby er ontspannen uitziet. 


Gebruik zachte, langzame bewegingen

Harde of vlugge bewegingen kunnen ongemak veroorzaken.


Let op de reactie van de baby

Als de baby zich ongemakkelijk lijkt te voelen, stop dan de massage.


Kies een geschikt moment voor de massage

Het is beter om te masseren als de baby kalm is, niet direct na het voeden.


Zorg voor een warme, comfortabele omgeving

Zorg ervoor dat de kamer warm genoeg is, dat de baby op een zachte ondergrond rust en dat je zachte aanrakingen gebruikt.


Als je niet zeker weet hoe je een babymassage moet uitvoeren, kun je overwegen om een cursus te volgen of advies te vragen aan een professional, zoals een kinderfysiotherapeut of een gecertificeerde babymassagetherapeut. 


* Infacol is zonder voorschrift verkrijgbaar in elke apotheek.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page