top of page
IMAGE HEADER 3.jpg

DARMKRAMPEN?
INFACOL LUCHT OP!

Infacol website group 2.png

Infacol is exclusief verkrijgbaar bij de apotheek.

Baby's met darmkrampjes zijn ontroostbaar, waardoor ouders zich vaak hulpeloos voelen. Gelukkig zijn kolieken tijdelijk en gemakkelijk te behandelen.

Bij darmkrampjes is het niet altijd nodig om de dagelijkse voeding van de baby aan te passen of te kiezen voor speciale dieetvoeding.

Infacol kan
vanaf de
geboorte worden gebruikt

Infacol helpt bij het bevrijden van vastzittende lucht in de maag en darmen en wordt niet opgenomen door het lichaam, dus het kan voor onbepaalde tijd worden gebruikt.

Infacol bevat simeticon. Infacol is een medisch hulpmiddel*

De werking van Infacol zorgt ervoor dat kleine gasbelletjes samensmelten tot grotere belletjes die gemakkelijker kunnen worden afgevoerd. Als u Infacol lange tijd gebruikt, kan het ook helpen om gasophoping te voorkomen.

estomac bubbles_4x-100.jpg
avantages

DE VOORDELEN

VERLICHT KRAMPJES

WORDT NIET DOOR HET LICHAAM OPGENOMEN

SINAASAPPELSMAAK

GEMAKKELIJK TOE
TE DIENEN DANKZIJ DE
GEBRUIKSVRIENDELIJKE PIPET

 

KAN WORDEN GEBRUIKT VANAF DE GEBOORTE

Voor elke maaltijd één volledige pipet (0,5 ml) druppelsgewijs achter op de tong van je baby toedienen. Indien nodig kan deze dosis tijdelijk verhoogd worden
tot twee volledige pipetten.

BEVAT GEEN SUIKER, ALCOHOL
OF KLEURSTOFFEN

Samenstelling van Infacol:
Het werkzame bestanddeel in Infacol is simeticon (40 mg/ml). Naast simeticon (40 mg/ml) bevat Infacol de volgende hulpstoffen: gezuiverd water, sinaasappelaroma, natriumsaccharine, hypromellose, methylhydroxy-benzoaat, propylhydroxybenzoaat. (Infacol bijsluiter)

efficacité

ICORE STUDY

BEWEZEN DOELTREFFENDHEID

icore 3_4x.png

betere slaap
voor

8/10

baby's*

icore 2_4x.png

minder pijn
bij

9/10

baby's*

verdwijnen van symptomen bij

9/10

baby's*

icore 4_4x.png

geen wind
meer bij

8/10

baby's*

icore 5_4x.png

resultaat op
dezelfde dag bij

7/10

baby's*

icore 6_4x.png

minder huilen
bij

97%

van de baby's*

* Bron: ICORE Studie - Evaluatie in de praktijk van een orale behandeling voor zuigelingenkoliek. 1.892 ouders gebruikten Infacol om vermoedelijke kolieken te behandelen

TIPS

HOE

ADVIES & TIPS

In het geval van darmkrampen is INFACOL natuurlijk doeltreffend*, maar er zijn ook een paar tips en trucs om krampen te beperken of te voorkomen. Ontdek ze hier:

1. https://www.nhs.uk/conditions/colic/ geraadpleegd op 03/05/2021
2. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/colic/symptoms-causes/syc-20371074 geraadpleegd op 03/05/2021

* Bron: ICORE Studie - Evaluatie in de praktijk van een orale behandeling voor zuigelingenkoliek. 1.892 ouders gebruikten Infacol om vermoedelijke kolieken te behandelen

DARMKRAMPJES VOORKOMEN

Main de bébé

1,2

crampes

DARMKRAMPEN

KOM MEER TE WETEN OVER

SYMPTOMEN

DE OPHOPING VAN LUCHT VEROORZAAKT DARMKRAMPEN

VANAF DE GEBOORTE KUNNEN BABY'S LAST HEBBEN VAN KRAMPJES! Baby's slikken lucht in tijdens het eten (als ze hun flesje krijgen of tijdens de borstvoeding). Deze lucht kan vast komen te zitten in het buikje of de darmen van je baby en krampjes veroorzaken. De belangrijkste reden hiervoor is dat het darmstelsel van je baby nog in ontwikkeling is. De darmen zijn nog niet aangepast aan hun nieuwe functie: voedsel verteren, omdat het darmstelsel pas na 6 maanden is volgroeid. Vanaf dit moment komen krampjes door luchtophoping (bijna) niet meer voor. De precieze oorzaken van darmkrampjes zijn niet gekend, maar verschillende factoren kunnen een rol spelen: • De baby slikt lucht in tijdens de voeding, zonder te boeren. Hierdoor komt er te veel lucht in de darmen en hopen zich gasbelletjes op die pijn kunnen veroorzaken. • Immature darmen die te hard moeten werken om zuigelingenmelk of moedermelk te verteren. Het kan erg pijnlijk zijn voor je baby als hij de lucht in de darmen niet kan afvoeren, maar gelukkig is dit geen medisch probleem. INFACOL kan helpen, maar massage kan ook kalmerend werken als je baby last heeft van krampjes. Het is evenens ontspannend voor ouders.

  • De baby krijst en huilt, vaak meerdere uren per dag
    (vaak luider in de late namiddag of avond)

  • Hij krult zich op

  • Gebalde vuisten

  • Rood gezicht en gesloten ogen bij het huilen

  • Er is geen andere duidelijke reden om te huilen

acheter

Infacol is enkel verkrijgbaar bij de apotheek.

U vindt Infacol op het schap bij uw apotheek en online apotheek.

Als het niet op voorraad is, kan je apotheker het bestellen
en vaak nog dezelfde dag ontvangen.

WAAR TE KOOP

INFACOL

contact

CONTACT OPNEMEN

VRAGEN OVER INFACOL?

Bedankt voor uw bericht.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Boîtes à pharmacie

Gezondheidszorg toegankelijk maken.

Omdat iedereen telt!

Arega is een full-service onderneming in de gezondheidszorg, actief in de verkoop en distributie van farmaceutische producten, medische hulpmiddelen, zelfzorgproducten en cosmetica.
 

Als exclusief distributeur voor Teva generische geneesmiddelen behoort Arega tot de top 3 op de Belgische generische markt.

Arega is ontstaan uit een passie voor betere gezondheidszorg met de overtuiging dat we kunnen blijven verbeteren en een verschil kunnen maken in het zorglandschap. De naam Arega komt uit het Oudgrieks en betekent ondersteuning. Dat is waar we voor willen staan: ondersteuning. Onderdeel van Arega's missie is onze wil om te investeren in het vinden van oplossingen voor het comfort en welzijn van mensen.

bottom of page